Uncategorized

Absorption Heat Pumps

Absorptionsvärmepumpar är i huvudsak luftvärmepumpar drivs inte med el, men med en värmekälla, såsom naturgas, propan, soluppvärmt vatten, eller jordvärme-uppvärmt vatten. Eftersom naturgas är den vanligaste värmekällan för absorptionsvärmepumpar,kallas de gaseldade värmepumpar. Det finns också absorption (eller gaseldade) kylare tillgängliga som arbetar på samma princip. Till skillnad från vissa absorptionsvärmepumpar, men dessa är inte reversibel och kan inte fungera som en värmekälla, menar Värmepumpar Stockholm.

Bostäder absorptionsvärmepumpar använder en ammoniak vattenabsorption cykeln för att ge värme och kyla. Som i en standard-värmepump, är köldmediet (i detta fall, ammoniak) kondenseras i en spole för att frigöra sin värme; dess tryck reduceras därefter och kylmediet förångas för att absorbera värme. Om systemet absorberar värme från det inre av ditt hem, ger det kylning; om det släpper värme till det inre av ditt hem, ger det värme.Läs mer om din värme på www.vmepumparistockholm-bzb.se

Skillnaden i absorptionsvärmepumpar är att det avdunstade ammoniaken inte pumpas upp i tryck i en kompressor, utan istället absorberas i vatten. En relativt låg effekt pumpen kan sedan pumpa upp lösningen till ett högre tryck. Problemet är då att ta bort ammoniak från vattnet, och det är där värmekällan kommer in. Värmen kokar i huvudsak ammoniak ur vattnet, börjar cykeln igen.

En nyckelkomponent från Värmepumpar Stockholm i de enheter som ni finns på marknaden är generatorn dämpar värmeväxlare teknik, eller GAX, vilket ökar effektiviteten i enheten genom att återvinna den värme som frigörs när ammoniaken absorberas i vattnet. Andra nyheter inkluderar högeffektiv ång-separationen, rörlig ammoniak flödeshastigheter och låga utsläpp, variabel kapacitet förbränning av naturgas.

Även om främst används i industriella eller kommersiella miljöer, absorption kylare är nu kommersiellt tillgängliga för stora ålderdomshem, och absorptionsvärmepumpar är under utveckling. 5-ton bostäder svalare system som för närvarande finns tillgängliga är bara lämpligt för bostäder på omfattningen av 4000 kvadratfot eller mer.

Absorption kylare och värmepumpar från Värmepumpar Stockholm har oftast bara en vettigt  el källa, men de har en ytterligare fördel i det att de kan använda sig av någon värmekälla, inklusive solenergi, geotermisk varmvatten eller andra värmekällor. De är också mottagliga för zoned system, i vilka olika delar av huset hålls vid olika temperaturer.

Effektiviteten av luft-källa absorption kylare och värmepumpar indikeras av deras värmefaktor (COP). COP är förhållandet mellan antingen värme som avlägsnas (för kylning) eller värme tillhandahålls (för uppvärmning) i Btu per Btu energitillförsel.

service panasonic luftvärmepump stockholm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *