Uncategorized

Hur används geotermisk energi idag?

I den här artikeln kommer vi att titta på hur geotermisk energi används idag. Den huvudsakliga användningen av geotermisk teknik idag, som är ett av många exempel på termisk energi, är för uppvärmning och kylning av byggnader. Traditionellt har den använts i tusentals år för badändamål i varma källor, vilket gör geotermisk energi till en av de första gröna energilösningarna som är tillgängliga för mänskligheten. Geotermisk energi är en pålitlig och konsekvent förnybar naturresurs, som är perfekt för att ersätta förorenande fossila bränslen. Här är sex huvudsakliga sätt som geotermisk energi används idag:

basta bergvärmeStockholm by bergvrmeistockholm.es

1) Att tillhandahålla uppvärmning och kylning för bostads- och kommersiella byggnader

 

Även om det här är tekniskt ett exempel på geotermisk direktuppvärmning, får den här tekniken sin egen kategori på grund av det värmepump och loop-systemet som är inblandat. En serie loopar och en värmepump möjliggör värmeförflyttning till och från jorden, vilket möjliggör uppvärmning och kylning av byggnader. Ingen uppvärmning och kylning sker faktiskt i form av uppvärmning och kylningstemperatur, men i stället använder denna teknik värmeförflyttningen från en plats till en annan.

 

De typer av byggnader som detta kan användas i är:

 

Bostadshus

Kommersiella byggnader

fabriker

lador

garage

kontor

kraftverk

2) Geotermisk kraftverk för att generera el

 

Denna teknik använder värmen från djupt inuti jorden för att värma vatten och det uppvärmda vattnet kommer till ytan, vänder sig till ånga och roterar en turbin. Den geotermiska kraftverket är också känd som en geotermisk generator, och det finns tre grundläggande typer av dessa generatorer.

 

3) Industriella användningsområden

 

I detta exempel kan naturlig geotermisk värme från marken användas för att torka ut saker, som virke i pappersbruk.

 

4) Jordbruk

 

Geotermisk värme kan användas för att hålla växterna inuti växthusen varma, speciellt i kallare klimat under natten.

 

4) vattenbruk

 

Geotermisk teknik kan användas för att värma upp vatten för att hålla plantan och fisken varm, inuti akvarier, oavsett om de ligger inomhus eller utomhus.

 

5) Matförädling

 

Utrustning i livsmedelsindustrin kan steriliseras med hjälp av het ånga från marken. Detta kan användas som en kemisk fri resurs som kan hålla vår matförsörjning säker. Detta kan även användas vid konservering och förpackning.

 

6) Geotermisk direktuppvärmning

 

Här är några exempel på geotermisk direktuppvärmning. Några av dem är listade ovan, men dessa nedan kan fungera utan extra utrustning, som pumpar, om de finns på rätt plats:

 

Lantbruk

Avsaltning (processer som tar bort salt och andra mineraler från saltvatten)

Fjärrvärme

växthus

Varma källor och badanläggningar

Snö och issmältning

Timmerfabriker

Olika andra industriella processer

Förhoppningsvis har vi svarat på din fråga, “Hur används geotermisk energi?”. Även om geotermiska fördelar och nackdelar existerar, överväger proffsidan väsentligt nackdelen, och detta förhållande blir allt snabbare varje dag, mot proffsidan. Vår hälsa, tillgång till ren luft och vatten, och vår miljö måste vara och i själva verket viktigare än något girigt miljarder energibolag. Och även om den första utvecklingen av ett geotermiskt energiprojekt kan vara dyrt i början, både för hemägaren och företagen är de långsiktiga kostnaderna för geotermisk energi mycket låga. Vi borde alla investera tungt i vår framtid och förhoppningsvis är geotermisk energi och kraft bara ett av de sätt som vi alla bestämmer oss för att gå.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *