Uncategorized

dränering stockholm

Hushållsstiftelser kan ha problem när bostadsdränering inte är korrekt installerad. Bostadsutveckling kan få stormvatten att rinna ut, vilket blir ytvatten. Dessa brukar deponera föroreningar från husdjursavfall, gödningsmedel och andra ämnen. Tekniker för bostadsdränering är inriktade på förvaltningsstrategier för att minimera avrinningsbelopp och undvika problem med intilliggande partier och strukturer. Teknisk expertis och dräneringsplaner kan krävas enligt lokala koder för utfärdande av bygglov. Här är några viktiga tekniker för bostadsdränering.

Foundation Drainage

När det gäller partiutveckling är positiv dränering en nödvändig princip. Det betyder att det är ett måste för att avfall ska strömma bort från alla strukturer. Huskonstruktion har ofta problem med fukt runt fundament som kan göra dem svaga och leda till våt källare. För fuktade och vattentäta fonder anges åtgärder enligt byggkoder. Det är viktigt att sätta ner stupar minst 5 meter från grunden till en fastighet och dess intilliggande område. Då ska den släppas till en plats som inte kan skada några strukturer.

betygs~~POS=TRUNC

Med denna teknik är dräneringsmönstren för en anläggning etablerade och gör den redo för betong och plantering. Det är viktigt att graden upprättas minst 2 meter droppe för varje 100 fot anlagda områden. I ett antal regioner kommer byggnadskoder sannolikt att ange minst 5 procent höjning från en fastighets grund över några fötter. Minst 1 procent kan vara lutningen på en yttre beläggning, även om 2 procent ofta föredras.

DRÄNERING STOCKHOLM

Berms och Swales

Berms och swales används för att kanalisera ytdränering. Swales är depression medan berms är högar. När det gäller att transportera vatten till ett uttag, gör swales det. Swales som är gräs kan sakta ner flödet av vatten och göra det möjligt att infiltreras i jorden. Under tiden arbetar berms genom att blockera avrinnings kanaliserar så till swales. Berms kan planteras med gräs, träd eller buskar.

Underytans avlopp

För transport av avrinning kan underlagsrör användas för vissa områden. Visst är nedstrålarna kritiska eftersom stormvattenutsläpp kan resultera i vattenuppsamling och erosion. Du kan begrava perforerade rör i en grundgrav och täcka den med grus. Det ska vara lutande så att vatten kan transporteras till en urladdningsläge. Du har möjlighet att få gräset täckt med gräs eller som en öppen kanal. En torr brunn är också en annan teknik. En professionell entreprenör bör vara den som installerar en underjordisk dränering, som kan regleras av lokala myndigheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *